menu
Word Lid
Vlaams Belang Antwerpen veroordeelt rellen en stelt Marokkaanse gemeenschap verantwoordelijk voor geweld en vandalisme


Vlaams Belang veroordeelt rellen en stelt Marokkaanse gemeenschap verantwoordelijk voor geweld en vandalisme

Filip Dewinter: “Antwerpen kent een Marokkanenprobleem”

Vlaams Belang Antwerpen veroordeelt scherp de rellen die gisterenavond in Antwerpen plaatsvonden na afloop van de wedstrijd België-  Marokko. Dat het geen geïsoleerde incidentjes van “enkelingen” betrof, wordt bewezen door het feit dat er rellen waren in zowel Borgerhout, Antwerpen-Noord als op het Kiel. In tegenstelling tot Brussel trad de Antwerpse politie wel kordaat op waardoor de rellen zich niet uitgebreid hebben over de rest van de stad.

Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter die morgen tijdens de gemeenteraad burgemeester Bart De Wever over de feiten zal interpelleren, is van mening dat de incidenten niet politiek-correct geminimaliseerd mogen worden: "Het gaat over veel meer dan een uit de hand gelopen afterparty of knaldrang van gefrustreerde jongeren. Het betreft een gewelddadig verzet tegen iedere vorm van integratie en inburgering en is een agressieve bevestiging van de Marokkaanse identiteit. Een confrontatie met de overheid, het land en het volk waar deze Marokkaanse gemeenschap nochtans woont, werkt en leeft.”

Filip Dewinter: “Hoe symbolisch zijn de beelden van een grote juichende menigte op de Turnhoutsebaan waarbij een Marokkaan twee verdiepingen hoog klimt om een vlag van de Rode Duivels neer te halen en daarna ostentatief met een Marokkaanse vlag staat te zwaaien. Het failliet van de integratie kan niet beter worden geïllustreerd. Aan deze omgekeerde vorm van kolonisatie moet een einde komen.”

Volgens Antwerps kopstuk Filip Dewinter gaat het al lang niet meer om geïsoleerde incidenten: “Het antwoord op de rellen is evenmin alleen een kwestie van openbare orde handhaving. Het gaat hier over cultureel en maatschappelijk onaangepast gedrag, gedragen door een significant deel van de Marokkaanse gemeenschap, over het falende immigratiebeleid en over een gewelddadige overname van buurten en wijken van onze stad. Er is in Antwerpen -net zoals in vele andere grote steden van ons land en Europa- een Marokkanenprobleem.”

Het antwoord is niet alleen meer politie, strengere straffen en een kordate aanpak, maar een beleid van aanpassen of opkrassen.


Luc Doms

Persverantwoordelijke Vlaams Belang Antwerpen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF