menu
Word Lid
Socialistische graaicultuur in Deurne duikt weer op met gedoogsteun van N-VA

Groot was de verbazing in de Deurnese Vlaams Belang-fractie toen men afgelopen week eindelijk het antwoord ontving op de schriftelijke vraag aangaande de uitbetaalde onkosten van 2021 en 2022. In het antwoord viel meteen de uitbetaalde “onkosten” van Vooruit-raadsvoorzitter Frank Geudens op. Geudens is immers geen lid van het college en mag bijgevolg alleen onkosten van openbaar vervoer of van een Velo-abonnement inbrengen, zoals elk ander raadslid dat kan.

Uit het antwoord op de schriftelijke Vlaams Belang-vraag blijkt echter dat socialistisch raadsvoorzitter Geudens in het Coronajaar 2021 tweemaal uiteten ging voor een bedrag van 165€ en een Iphone 13 mini aankocht voor 929€ op kosten van de belastingbetaler. In 2022 declareerde Geudens niet minder dan tienmaal restaurantkosten ten bedrage van 1.031€ en werd er tweemaal getankt voor een bedrag van 180€ op kosten van de gemeenschap. Vlaams Belang Deurne kon nergens een besluit of motivering terugvinden die deze vreemde “onkosten” van de raadsvoorzitter motiveren of goedkeuren. De bestuurscoalitie gaf dus gewoon een blanco cheque aan zijn raadsvoorzitter.

In navolging van deze schijn van corruptie heeft het Vlaams Belang een bijkomende schriftelijke vraag ingediend waarin geïnformeerd wordt naar de motivering van deze “onkosten”. Eveneens zal de gemeenteraadsfractie bijkomende informatieve stappen ondernemen over de gang van zaken in de andere acht districten.

Alleen door deze zaak tot op het bot te onderzoeken en keiharde sancties op te leggen, kunnen we de politieke graaicultuur aan banden leggen! Om met het woordgebruik van raadsvoorzitter Frank Geudens te eindigen: “Deze zelfbediening is loemper dan loemp!”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF