menu
Word Lid
Ramadan stewards

Uit de districtsraad van Borgerhout

Ramadan stewards

Vanuit extreem-linkse hoek werd er op de Borgerhoutse districtsraad een voorstel ingediend om ramadanstewards in te zetten en ook te voorzien in de mogelijkheid van afhaalmaaltijden, zogenaamde iftarmaaltijden.

“De Ramadan gaat in uitzonderlijke omstandigheden door”, ja en dan ?

Voor de christenen ging het Paasweekeinde ook in uitzonderlijke omstandigheden door.

Er werd ook gevraagd om de stewards die normal in die tijd fungeren als “moskee stewards” nu in te zetten als ondersteuning van de handelaren.

Het districtscollege juichte natuurlijk dit idee toe en vond het een goed idee om deze stewards op de drukke winkelassen zoals de Turnhoutsebaan in te zetten om de social distancing te garanderen.

Op sommige uren is het daar heel druk zodat er zelfs aan sommige winkels en supermarkten een tijdelijk parkeerverbod zal komen.

Moeten die lui op andere tijden dan niet naar de winkel gaan dat het er nu ineens zo druk zou zijn ?

Moeten die in de niet-ramadantijden dan ook geen eten of andere spullen gaan inkopen ?

We leven in uitzonderlijke tijden met corona en er zijn strenge regels rond samenscholen en het houden van sociale afstand en wie deze niet volgt riskeert 250 euro aan zijn broek te hebben.

Vele Vlamingen hebben dit al mogen ondervinden.

Er kunnen natuurlijk helpers worden ingezet aan drukke punten maar het kan niet de bedoeling zijn om voor de politie een no-go zone van te maken.

In een aantal Brusselse gemeenten heeft de politie al de opdracht gekregen om tijdens de Ramadan zo weinig mogelijk in vreemdelingenwijken te komen en al zeker niet te controleren op het naleven van de coronamaatregelen.

Ook bij het niet naleven van de coronamaatregelen dient de politie in Borgerhout ook op de Turnhoutsebaan tijdens de Ramadan in te grijpen en te beboeten zoals zij bij de Vlamingen ook doet, liefst bij oude mensen die niet durven tegenpruttelen.

Maar zoals we weten denkt een groot deel van die gemeenschap dat regels, wetten en reglementen er allen maar zijn voor de blanke christenhonden en dat zij zich er niets van moeten aantrekken.

God zal ons beschermen en corona is een straf voor niet-gelovigen !

Wanneer zij er over worden aangesproken klinkt direct een luid gejammer, gejank en gehuil over “racisme”, “discriminatie”, “vooroordelen”, “ongelijke behandeling”,….

En zo was er al een grote vechtpartij op de Turnhoutsebaan (filmpjes op internet te vinden) waarbij er direct een grote groep herrieschoppers opdook en zelfs met wagens kwam aangereden, tuk op een rondje rel schoppen.

Je vraagt je écht af waar al die relschoppers op een paar seconden uit tevoorschijn kwamen !

De politie was natuurlijk niet in de buurt (verbod misschien ?) en toen ze der eindelijk waren was er niemand meer te bespeuren.

Maar voor het extreem –linkse districtscollege was er natuurlijk niets gebeurd: Er was maar sprake van twee kleine vechtpartijtjes met maar een paar mensen en géén grote zoal de pers zei, en met zoveel mensen op een kleine oppervlakte kan de druk soms hoog oplopen.

Tsja, en wie zet al er tientallen Jaren de grenzen open ?

En wie vind dat er nog niet genoeg vreemdelingen zijn in ons kleine landje en gaat er uit Griekenland nog wat klaplopers en kriminelen bijhalen ?

Dient het nogmaals gezegd: “open grenzen en open ruimten gaan NIET samen” !

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF