menu
Word Lid
Huisvuilophaling 14 april 2020

Huisvuilophaling 14 april 2020

Maandag 13 april 2020 was het paasmaandag en dus een feestdag.

Volgens de ophaalkalender die einde vorig jaar verspreid werd aan de bewoners verschoof deze ophaaldag naar dinsdag 14 april.

Echter op deze dag werd er geen huisvuil opgehaald.

Op 8 april werd er een persbericht door de Stad Antwerpen verspreid waarin melding werd gemaakt dat er geen ophaling zou zijn en dat bewoners hun huisvuil een week langer moesten bijhouden.

Voor de fracties papier en karton of PMD kon dit maar bij de volgende ophaling ttz pas twee weken later.

De uitleg was dat dit kwam door de verstrengde maatregelen om het coronavirus in te dijken en er daardoor minder mensen werken om de regels van “social distancing” te kunnen garanderen.

De enige communicatie over deze verandering was dus enkel een persbericht dat enkel voor de media bedoeld is en niet voor het grote publiek.

Op de website van de Stad Antwerpen bleek de verplaatste ophaaldag van dinsdag 14 april stilletjes weggegomd.

Is het de bedoeling dat mensen voor alles en nog wat eerst het internet moeten raadplegen ??

In mijn straat bleken toch heel wat mensen op de hoogte te zijn door een bericht ….op de facebookpagina van het buurtcomitee.

We leven in een zogenaamde “multimediatijd” maar aan de communicatie van de Stad Antwerpen is dit niet te merken.

Vraag: Het district Borgerhout dringt bij de Stad Antwerpen aan op een duidelijke en algemene communicatie aan haar bewoners wanneer er nog eens veranderingen zijn aan de huisvuilophaling om welke reden dan ook.

Interpellatie op de agenda van maandag 27 april, benieuwd naar het antwoord.

Blijkbaar gaan er bewindsvoerders van uit dat iedereen internet heeft of dat iedereen eerst het internet nog effe nakijkt vooraleer iets te doen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF