menu
Word Lid
Coronacrisis - 4 mei d-day

Coronacrisis – 4 mei d-day

We beleven weeral eens een historische dag nl. de eerste dag dat er enkele maatregelen tegen corona versoepeld werden.

Tot grote ergernis van alle “virologen” die véél liever zouden zien dat wij thuis opgesloten blijven, gezond maar straatarm.

Nu komen zij nog dagelijks uitgebreid in het nieuws en zelfs al in andere programma’s, iedereen hangt aan hun lippen en die aandacht dreigt de volgende weken serieus af te nemen.

Bovendien zijn het niet meer de politici die het land besturen en de beslissingen nemen maar zijn het feitelijk de virologen die het beleid bepalen en dat dreigt weg te vallen.

Daarom al de doemscenario’s van een tweede golf van besmettingen “die nog groter zal zijn”, het mordicus blijven vasthouden aan sociale isolatie en het niet in contact mogen komen met andere mensen.

Ze zijn van alle tijden, de doemdenkers die het einde van de wereld voorspellen.

Maar wat zijn nu weer de kenmerken van alle dictaturen ??

De paranoïde angst voor mensen die hun huizen verlaten en zich zouden verplaatsen en de ronduit panische angst voor mensen die elkaar zouden ontmoeten en elkaar zo zouden “besmetten” met andere ideeën en meningen.

Komt het U bekend voor ?

Dit soort regimes zien we heden ten dage nog steeds in China en Noord-Korea en de Europese regeringsleiders gebruiken het coronavirus als uitvlucht om zulke regimes ook in Europa in te voeren

Het is voor de gezondheid van de mensen nietwaar ?

Maar vandaag mochten weer een aantal bedrijven de deuren heropenen en ook het openbaar vervoer stak hierdoor een tandje bij.

Maar wél een mondmasker dragen op perrons, in stations en op het vervoer zelf.

Wie niet in orde is krijgt een boete van 250 euro maar géén mondmasker.

De wettelijke bepaling hiervoor vershcijnt in het Staatsblad van …..4 mei, de dag zelf dus !

Mondmaskers waren al tijden uitverkocht in apothekers en andere mondmaskers waren voorbestemd voor de medische sector.

Je moet een mondmasker dragen maar kan er nergens ééntje kopen !

In het land met de hoogste belastingen ter wereld kwamen de vijf (!!!!) ministers verantwoordelijk voor mondmaskers er alleen maar op dat de mensen ze maar zelf moesten maken.

Gesteld dat iedereen met naald en draad overweg kan en je enkele oude kleren hebt liggen die ervoor kunnen dienen (gesteld !) dan moet je nog een naaimachine hebben (of naalden en handig zijn) maar ook linten of elastiek en garen.

Wie dat niet in huis had, pech gehad !

Die winkels waar je dit kon kopen gingen open op ….4 mei en dan moet je het nog maken terwijl je het al moest dragen.

En nu ineens kan je weggooimaskers kopen in de supermarkten, weliswaar in sommige pas volgende week maar vanmorgen moest je het wel al dragen op het openbaar vervoer !

Dit terwijl in Frankrijk en Spanje de gebruikers van het openbaar vervoer gratis maskers uitgedeeld krijgen en in een hoop andere landen er in stations en andere openbare plaatsen automaten met mondmaskers zijn zodat iedereen zich in orde kan stellen.

Hebben al die dikbetaalde ministers de vorige weken zitten slapen misschien ?

En het gaat dan nog om weggooimaskers.

Greta en Anuna, waar zitten jullie ??

Leven jullie nog ?

Is er nog licht in jullie grot ?

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF