menu
Word Lid
Coronacrisis

Coronacrisis

Wie had twee weken geleden kunnen denken dat we in zo’n maatschappij zouden leven die héél veel weg heeft van de communistische politiestaat Noord-Korea.

Maar toch is het, op amper een week tijd heeft bijna iedereen zijn doordeweekse gedrag enorm aangepast.

Twee weken geleden had iedereen je voor gek uitgemaakt en eens goed gelachen.

Maar nu is ons sociale en economische leven in de grootste crisis gestort die we ooit meegemaakt hebben.

Een Waalse minderheidsregering legde zonder de democratische weg en de democratische instellingen (in casu de parlementen) te volgen met een dictaat het Vlaamse rijkelijke sociale leven en de Vlaamse economie lam.

Dit onder leiding van de Vlaminghatende Wilmés én met de steun van de traditionele collaborateurspartijen CD&V en de open-grenzen Pest Voor Vlaanderen.

Zoals steeds de trouwe kontlikkers van de franstaligen….

Door deze Waalse minderheidsregering te steunen zagen een aantal uitgerangeerde politici zoals De Crem hun kans om lekker in de Belze vetpotten te blijven graaien.

Postjes komen toch op de eerste plaats zekers ?

Terwijl de rest van de bevolking een serieuze financiële aderlating ondergaat, ongeacht van in welke sector je actief was, vullen deze figuren rustig verder hun zakken.

Iedereen gaat er financiëel op achteruit behalve natuurlijk deze figuren.

De Vlaamse Beweging staat hier sterk door haar uitgebreid sociaal netwerk van culturele, maatschappelijke, sportieve,…. en andere verenigingen.

Door deze lam te leggen kunnen de franstaligen en hun Vlaamse collaborateurs misschien iets goedmaken tegen de volgende verkiezingen.

Niet van het coronavirus hebben zij schrik maar enkel en alleen het Vlaams Belangvirus dat onhoudbaar verder oprukt onder de Vlaamse kiezers.

En dan ook nog eens de Vlaamse economie lamleggen, de ultieme Waalse droom !

Koning, kerk en kapitaal knikken goedkeurend.

Je zou er een uitgebreid complot in kunnen zien, niets is trouwens té gek in dees apenland.

Maar dan kwamen de berichten eerst uit Italië, nadien Frankrijk en Spanje, tegenwoordig uit de Verenigde Staten en nog een hoop andere landen (Iran heeft het eveneens zwaar te verduren).

Uit zowat alle windstreken bereiken beelden ons van lege straten én overvolle ziekenhuizen waarvan het medische personeel smeekt om meer mensen en middelen.

Ook in onze ziekenhuizen is het alle hens aan dek.

En nog altijd zijn er mensen die menen dat alles een uitgekiend complot is van de loges, de banken, de multinationals die ons geld willen, kapitaalkrachtige groepen enz…

Dat moet toch enorm goed geregisseerd zijn, acteurs die in alle talen en in alle landen in ziekenhuizen staan te acteren….

Ongetwijfeld zullen heel wat lezers al iemand kennen die besmet geraakt is, in quarantaine zit, opgenomen is in een ziekenhuis of helaas al overladen is.

Wie nog twijfelt hoe hard dit virus toeslaat: Neem een kijkje in een ziekenhuis of nog beter, praat met iemand uit de zorg wat er gaande is.

We mogen twijfelen aan de getallen waarmee men ons dagelijks om de oren slaat maar we kunnen niet ontkennen dat dit virus iets is waarmee we nog nooit mee geconfronteerd zijn geworden.

Elk jaar vallen er toch verscheidene duizenden doden aan het verwante griep virus ?

Hebt U ooit al eens een griepvirus zo massaal en schrikwekkend dodelijk weten rondgaan ?

Dit is iets helemaal anders, nog nooit gezien en daarom is het van belang om de afgevaardigde maatregelen op te volgen.

Of zoals “ons” Maggie zegde: BLIJF IN UW KOT !

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF