menu
Word Lid
Artikel uit de kranten

Marc De Meyer is lijsttrekker voor Vlaams Belang Borgerhout bij districtsraadsverkiezingen

Borgerhout - Vlaams Belang Borgerhout trekt met Marc De Meyer (60) als lijsttrekker naar de districtsraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. De Meyer is niet geboren maar wel getogen in het district en zet zich al meer dan twee decennia in voor de lokale afdeling van de partij.

Net zoals bij de districtsraadsverkiezingen in 2018 schuift Vlaams Belang Marc De Meyer naar voren als lijsttrekker. “Een logische keuze, lijkt me”, aldus de Borgerhoutenaar. “Ik woon al heel mijn leven in het district en zet me sinds 1995 met hart en ziel in voor de lokale afdeling van onze partij.”

De voorbije legislatuur was De Meyer het enige districtsraadslid voor zijn partij. “Vlaams Belang Borgerhout heeft steeds getracht om constructieve oppositie te voeren”, blikt hij terug. “Binnen onze bevoegdheden luisterden we naar de bekommernissen van de mensen. Neem de onvrede over het straatbeeld of de groenvoorziening.”

“Bovendien legden we verschillende interessante punten op tafel, zoals het aanpakken van fietsdiefstallen”, gaat de zestiger voort. “Helaas werden die steeds klakkeloos van tafel geveegd door de linkse meerderheid. Louter en alleen om het feit dat wij Vlaams Belang zijn.”

De Meyer en zijn team trekken met ambitie naar de kiezer. “We hopen ons zetelaantal op te trekken. Verder gaan we voort op de eerder ingeslagen weg. We blijven poolshoogte nemen van wat er leeft in het district. Er zijn veel zaken waar we niets aan kunnen veranderen. Toch gaan we er alles aan doen om een constructief beleid te voeren. Of dat nu vanuit de meerderheid is of vanuit de oppositie.”

“Wanneer wij spreken van een geslaagde verkiezingscampagne? Daar kan ik geen cijfermatig antwoord op geven. We zien wel wat oktober brengt. We kunnen de komende weken en maanden niets meer doen dan ons uiterste best.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF