menu
Word Lid
Anke Van dermeersch stelt nieuw boek Recht op Zelfverdediging voor

Antwerps Vlaams parlements- en gemeenteraadslid Anke Van dermeersch stelde vandaag in karateschool ‘Niji Yama dojo’ in het Fort van Merksem haar nieuw boek ‘Recht op Zelfverdediging' voor. Aan de hand van deze publicatie die tot stand kwam dankzij de praktijkervaring van gewezen politiecommissaris Marianne Van den Lemmer en karatekampioen- en coach Koen Spitaels wil Van dermeersch inspelen op de vraag van vele vrouwen om meer veiligheid. “Naast een heleboel tips & tricks om vrouwen weerbaar, assertief en alert te maken tegen agressie, oplichting en geweld lanceer ik in dit boek politieke voorstellen ter wijziging van de huidige wetgeving. Vrouwen worden beleidsmatig immers veel te weinig beschermd. De piekende cijfers inzake straatintimidatie tonen dit glashelder aan”, aldus Van dermeersch

Een jaarlijks stijgend aantal van om en bij de 11.000 vrouwen doen in Antwerpen aangifte van criminaliteit. Dit hoge cijfer omvat echter een minimalistisch aantal. Nadat ze het slachtoffer zijn geweest van belaging of criminaliteit ondernemen veel vrouwen immers geen stappen richting politie, meestal omdat ze het als tijdsverspilling beschouwen, maar vaak ook uit angst of zelfs schaamte. “Ik zou nochtans ieder slachtoffer willen aansporen om wel gevolg te geven aan criminele daden en aangifte te doen. Het is voor onze algemene en specifieke vrouwelijke veiligheid belangrijk dat daders maximaal in kaart kunnen worden gebracht”, stelt Anke Van dermeersch. De toenemende onveiligheid toont alvast aan dat het anders moet en dat vrouwen er alle belang bij hebben zich weerbaar te kunnen opstellen.

Anke Van dermeersch: “De massa-immigratie zorgt ervoor dat bepaalde criminele daden mee geïmporteerd worden. Eremoord bijvoorbeeld is iets wat tot enkele decennia geleden totaal ondenkbaar was in onze contreien, maar omwille van de dominante positie van de islam is deze extreemste vorm van geweld tegen vrouwen mee overgekomen naar Vlaanderen. Wanneer we een vrouwonvriendelijke en zelfs vrouw hatende cultuur importeren, importeren we bijgevolg vrouwenhaat. Recent gaf meer dan één op de vier vrouwen in Antwerpen-Noord aan fysiek of verbaal geïntimideerd te zijn geweest. In afwachting van het in de praktijk brengen van mijn politieke voorstellen ter bescherming van vrouwen (legalisering van pepperspray, recht op fysieke verdediging van eigendom, …) wil ik met de uiteengezette technieken in dit boek en aan de hand van initiatielessen zelfverdediging steun bieden aan elke vrouw.”

Het boek Recht op Zelfverdediging van Anke Van dermeersch en Marianne Van den Lemmer is online te bestellen via Recht op Zelfverdediging – van Marianne Van den Lemmer met inleiding door Anke Van dermeersch - Vlaams Belang Antwerpen en kost 15,00 euro.

Op donderdagen 21 en 28 maart vinden in het lokaal van karateclub ‘Niji Yama Dojo’ (Fortsteenweg 120, te 2170 Merksem) telkens om 19.00u zelfverdedigingslessen plaats. Wie wil kan om 20.30u deelnemen aan een gratis les ‘Fun Box’

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF